NOVÉ BRAMBORY S RICOTTOU A PARMEZÁNEM

Nové brambory s ricottou

Nové brambory s ricottou

K létu prostě patří brambory ve slupce s tvarohem. Jako malý lanýž jsem je měla moc ráda, protože to byl skvělý nedělní oběd a tak nějak to jídlo patřilo k prázdninám, sluníčku a chalupě. Vlastně, já je mám moc ráda i jako velký lanýž, rozdíl nastal jen v tom, že dva měsíce prázdnin se smrskly na dva týdny dovolené. Brambory s tvarohem ale zůstaly. Zašla jsem do své oblíbené sýrárny a místo českého červeného tvarohu jsem tentokrát použila ricottu.

INDEX LENOSTI: líný lanýž

INDEX HLADU: nízký, hlad ukojím do půl hodiny

Co je potřeba (pro dva lanýže):

asi 450g nových brambor, v závislosti na hladu

200g ricotty

parmezán na strouhání

hladkolistá petržel, pažitka

jarní cibulka

čerstvé máslo

kmín, libeček (sušený nebo čerstvý), sůl, pepř

Co s tím:

Brambory omyje a vydrhněte kartáčkem. Vložte do osolené vody s kmínem a libečkem. Vařte do změknutí. Mezitím si rozehřejte troubu na gril na 200 stupňů. Uvařené brambory dejte do pekáčku, pokrájejte na ně trochu másla a dejte ještě na pár minut pod gril.

Promíchejte ricottu s na jemno pokrájenou jarní cibulkou, petrželí a pažitkou. Trochu osolte a opepřete.

Brambůrky.

Brambůrky.

Brambory si dejte do mističky nebo na talíř, dejte na ně polovinu ricotty a pokud chcete, posypte hoblinkami parmezánu. Žádná vysoká gastronomie ani z daleka, ale je to prostě dobrý.