Lanýž není úplně fanoušek sladkých zmrzlin, ale pokud v cukrárně narazím na nějakou nesladkou variantu, jsem schopná jí sníst kýbl. Myslím si, že zmrzlina k létu prostě patří a ta domácí chutná dvakrát tak dobře, protože si ji vytvoříte s láskou a přesně z toho, na co máte zrovna chuť.
Moje dnešní zmrlina v sobě nemá ani gram cukru, je na výrobu nevídaně snadná a zvládně jí úplně každý. A samozřejmě můžete libovolně experimentovat s tím, co k banánům přimícháte.
INDEX LENOSTI: líný lanýž
INDEX HLADU: nízký, hlad ukojím téměř hned.
CO JE POTŘEBA (na cca 4 porce)
2-3 banány
dvě plévkové lžíce arašídového másla
CO S TÍM:
banány dejte mrznout do mrazáku, ale ne úplně na kost. Pak z nich nožem oloupejte slupku a nakrájejte je asi tak na šestinky. Ty dejte do mixéru a mixujte, banán nejřív zhrudkovatí, pak bude směs mírně lesklá a nakonec krémová, což je kýžený stav. Mixujte postupně a během procesu vždy mixér zastavte a lžičkou shrňte směs ze stěn dolů.
Když máte umixováno, vmíchejte dvě lžíce arašídového másla.
A je to! Můžete hned servírovat nebo si směs dát do plastové mističky a zamrazit na později. Tohle množství vyjde tak na 4 kopečky, pokud chcete zmrzliny víc, libovolně násobte.