TAGLIATELLE S CHILLI, LISTOVÝM ŠPENÁTEM A KREVETAMI

Snadné a chutné, tagliatelle s krevetami, špenátem a chilli.

Snadné a chutné, tagliatelle s krevetami, špenátem a chilli.

Některé všední dny jsou trochu pernější, než jiné. Lanýž si většinou dá ráno kafe, pak dopoledne jedno kafe, v poledne ještě jedno kafe..a pak je odpoledne, přijde domů a má hlad jako vlk. A protože hlad je jak známo nejlepší kuchař, tak to chce něco rychlého, ale taky dobrého. Lanýž má na takové chvíle v záloze čerstvé těstoviny, které se dají připravit snad na tisíc způsobů. V mrazáku jsem vyštrachala zbytek pytle krevet z mé oblíbené tržnice An Dong, v lednici jsem listový špenát, trochu česneku a zbytek chilli papričky. A hrouda parmezánu je v naší domácnosti téměř základní potravinou.

INDEX LENOSTI: líný lanýž

INDEX HLADU: nízký, hlad ukojím do 15 minut

Co je potřeba (pro dva hladové lanýže):

Balení čerstvých těstovin tagliatelle pro dvě osoby (můžete samozřejmě použít i sušené, ale zvyšuje se tím index hladu)

Polovina chilli papričky

dva stroužky česneku

asi 10-15 větších vařených krevet

dvě hrsti čerstvých špenátových listů

trochu bazalky, oregana nebo jiných čerstvých bylinek

100g parmezánu

sůl, pepř

olivový olej

Co s tím:

V hlubší pánvi si na oleji orestujeme česnek, přidáme krevety a chvilku restujeme, aby byly krevety do zlatova. Můžeme zastříknout trochou bílého vína. V hlubokém hrnci ohřejeme osolenou vodu a vhodíme těstoviny. Do pánve přidáme listový špenát a pokrájenou chilli papričku a promícháme. Pokud potřebujeme podlít, použijeme k tomu vodu z těstovin. Špenát zmenší objem, přidáme uvařené těstoviny (čerstvé těstoviny se vaří cca 3-5 minut, podle toho, jak měkké je máte rádi).

Chuťová slast za pár minut.

Chuťová slast za pár minut.

Vše pořádně promícháme, dochutíme solí a pepřem a servírujeme na talíř. Na závěr posypeme hoblinkami parmezánu. Easy peasy a hotové skoro hned.